Aboneaza-te
prin RSS

Meteo

actualizat la data 2018-01-20
biletul zilei cu meciuri din fotbal biletul zilei pariuri sportive biletul zilei de azi la pariuri sportive


Aşezarea geografică a Municipiului CâmpulungPartea de N-E a judeţului Argeş se caracterizează printr-un relief aparte: munţi, dealuri şi podişuri piemontane. În acest cadru natural se află oraşul Câmpulung-Muscel şi aşezările din împrejurimi. Varietatea formelor de relief şi gradul de fragmentare a acestora se datoresc în special alcătuirii geologice complexe. Munţii se caracterizează printr-un aspect alpin, datorită înălţimii lor şi masivităţii. Din creastă pornesc spre sud culmi masive, prelungi şi domoale, cu o ramificaţie accentuată. Aceste culmi sunt despărţite de văi adânci.

 
   În nordul depresiunii Câmpulung, între Râul Doamnei şi Dâmboviţa, se înalţă masivul Iezer, unitate de relief distinctă. Legătura între creasta Făgăraşului şi masivul Iezer se face prin culmea mai joasă Mezea - Otic. Din masiv se prelungesc spre S şi S - E mai multe culmi netede: Plaiul lui Pătru, Plaiul Iezerului Mare, Plaiul Văcarea şi culmea prelungă Danciu-Portăreasa - Zănoaga. Ceilalti munţi care se învecinează cu depresiunea Câmpulungului sunt: Păpuşa, Leaota şi Piatra Craiului.

     Această depresiune este una dintre cele mai bine individualizate din ţară, la sud cu dealuri înalte subcarpatice, acoperite cu păşuni, fâneţe şi pomi fructiferi, numite de locuitori muscele.


   Existenţa în această zonă a culoarului Rucăr - Bran, deschis între masivele Piatra Craiului şi Leaota, a influenţat foarte mult dezvoltarea economică a oraşului Câmpulung-Muscel şi a împrejurimilor sale. Oraşul s-a dezvoltat în lungul văii Râului Târgului, dar şi pe terase mai înalte ale depresiunii.
   Un sistem întreg de drumuri leagă satele mai apropiate sau mai îndepărtate de oraş, cum ar fi: Lereşti, Valea Mare - Pravăţ, Voineşti, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Schitu Goleşti, Măţău şi Valea Româneştilor.
   Situat la 54 Km de Piteşti şi 87 km de Braşov, pe Drumul Naţional 73, oraşul Câmpulung şi împrejurimile sale au fost întotdeauna o legătură activă a Ţării Româneşti cu Transilvania.